Nedap Retail Benelux

5 juli 2018
Groenlo, 5 juli 2018

Vandaag maakt Nedap bekend dat de Spaanse modeketen Scalpers heeft gekozen voor Nedap als technologiepartner voor de RFID-uitrol in alle 150 winkels. Nedap levert hiervoor het !D Cloud-softwareplatform en de RFID-hardware waarmee Scalpers de voorraadnauwkeurigheid in de winkels gaat verhogen. De RFID-implementatie in alle winkels wordt binnen twee maanden voltooid.

Alfonso Vivancos, CEO van Scalpers, legt uit: "RFID is de eerste stap in ons digitaliseringsproces en vormt in feite de basis van onze groeistrategie. Scalpers groeit snel en wij streven ernaar wereldwijd hét herenmerk te worden. Maar we beseffen dat dit alleen lukt als onze activiteiten een stevige basis hebben en we met nauwkeurige voorraaddata werken."

Software as a Service
De !D Cloud-softwaresuite van Nedap is een SaaS-oplossing (Software as a Service) die speciaal is ontwikkeld voor RFID-toepassingen in de detailhandel. Hiermee kunnen retailers snel RFID implementeren en hun voorraadnauwkeurigheid tot meer dan 98% verbeteren. De software geeft realtime-inzicht in de voorraadniveaus en de exacte locatie van elk item, en maakt zo ook omnichannelservices mogelijk.

Ook gaat Scalpers inkomende en uitgaande zendingen in het distributiecentrum controleren met behulp van RFID-tunnels, met als doel het replenishment en het verwerken van de online bestellingen te verbeteren. Verder introduceert Scalpers EAS-lezers op basis van RFID om te controleren of voor de items die de winkel verlaten daadwerkelijk is betaald. Hiermee verloopt het betalingsproces tevens soepeler, omdat klanten nu ook kunnen betalen met hun mobiele telefoon.

###

Noot voor de redactie:
Janna Dirks
Marketing & Communicatie Nedap Retail
0544 471 904
janna.dirks@nedap.com

Lees meer
Artikelbeveiliging voor MKB-retailers

Artikelbeveiliging voor MKB-retailers

Bent u MKBer? Neem dan contact op met ons MKB team. Zij staan voor u klaar om u te adviseren en optimaal te ontzorgen.

Lees meer

Laatste nieuws

Meer nieuws

Referenties

 • "Als snelgroeiend bedrijf waren we op zoek naar een wereldwijde partner die overal dezelfde hoge kwaliteit en serviceniveaus kan bieden." Lees meer

  - Global Risk Security & Compliance Manager – Calzedonia-

 • Voor 415 Decathlon winkels in 15 landen levert Nedap hybride RF/RFID EAS-systemen ten behoeve van diefstalpreventie. Lees meer

  - Decathlon -

 • H&M heeft opnieuw voor de samenwerking met Nedap gekozen vanwege hun sterk presterende systemen en hun integrale, vooruitstrevende aanpak voor diefstalpreventie.

  - Hennes & Mauritz -

 • "Dankzij de RFID-samenwerking met Nedap kunnen we de voorraad vanuit het Distribution Centre efficiënter en nauwkeuriger aanvullen, waardoor we onze kleding in meer maten aan de klanten kunnen aanbieden." Lees meer

  - Richard Collins, COO – Tesco F&F -

Powered by HVMP Internet Marketing