U bevindt zich hier:

Home » Nieuws

Noorse retailer Brandstad implementeert RFID-oplossing van Nedap

Brandstad_Nedap_351x150.jpg

RFID-cloudoplossing vergroot artikelbeschikbaarheid

Groenlo, 23 november 2016

Nedap heeft vandaag bekend gemaakt dat multi-brand menswear retailer Brandstad in alle winkels in Noorwegen Nedap's RFID-cloudoplossing !D Cloud heeft geïmplementeerd. In nauwe samenwerking met Nedap's lokale partner Securitas Teknikk heeft Brandstad de RFID-oplossing binnen vier weken in 18 winkels uitgerold. Dankzij !D Cloud kan Brandstad de voorraadnauwkeurigheid in de winkels aanzienlijk verhogen en de artikelbeschikbaarheid optimaliseren.

In juli 2016 is Brandstad overgenomen door moderetailer Moods of Norway, die al sinds 2014 gebruikmaakt van Nedap's !D Cloud-oplossing. Thomas Kjoesnes, Operations Manager bij Brandstad: "We hadden al voor de RFID-oplossing van Nedap gekozen, maar de overname door Moods of Norway heeft de uitrol zeker versneld. De eerste resultaten zijn fantastisch: onze voorraadnauwkeurigheid heeft een enorme vooruitgang geboekt van 65% naar 99%. Om optimaal te profiteren van !D Cloud, hebben wij gekozen voor integratie met ons retailsysteem Visma CS-Web. Nu kunnen we de voorraadinformatie eindelijk echt vertrouwen en ervoor zorgen dat we altijd de juiste artikelen beschikbaar hebben voor onze merkgevoelige klanten."

RFID-cloudoplossing met ERP-integratie
Eén keer per week inventariseren de medewerkers van Brandstad de voorraad in de winkels met behulp van Nedap's !D Hand RFID-handlezer. Na de voorraadinventarisatie worden de resultaten verzonden naar !D Cloud. Vervolgens wordt er een lijst gegenereerd die de verschillen tussen de RFID-data en de ERP-data markeert. Na goedkeuring van de verschillenlijst, wordt Visma CS-Web automatisch bijgewerkt.

"De integratie van de Visma-software met !D Cloud is niet alleen geweldig voor Brandstad: alle Visma-retailklanten kunnen vanaf nu van RFID profiteren", zegt Danny Haak, Product Manager bij Nedap. "!D Cloud kan eenvoudig worden geïntegreerd met ERP-systemen zonder aanvullende middleware. Hierdoor kan de RFID-implementatie snel en voordelig worden gerealiseerd voor retailers."

Noot voor de redactie:
Janna Dirks
Marketing & Communicatie Nedap Retail
0544 471 904
janna.dirks@nedap.com

Vorige pagina

Powered by HVMP Internet Marketing