Nedap Retail Benelux

7 december 2015
Out-of-the-box RFID-oplossing biedt meer winkelruimte en voorkomt vals alarm

Groenlo – 25 november 2015

Nedap, wereldleider op het gebied van artikelbeveiligings- en voorraadbeheertechnologie voor de detailhandel, heeft vandaag de volgende generatie !D Top geïntroduceerd: een RAIN RFID overhead antenne voor elektronische artikelbeveiliging (EAS). Deze RFID-lezer voor plafondmontage neemt geen winkelruimte in beslag, zorgt voor een betrouwbare detectie en voorkomt valse alarmen dankzij hoogwaardige filtertechnologie en richtingsdetectie.

Out-of-the-box RFID-oplossing
Ook als een retailer nog geen RFID heeft geïmplementeerd, kan de retailer voorgeprogrammeerde RFID-hardtags aan de artikelen bevestigen en de !D Top zonder software-integratie gebruiken voor artikelbeveiliging. Het is een out-of-the-box systeem en daarom perfect geschikt als eerste RFID-stap: de !D Top kan namelijk eenvoudig worden geïntegreerd in iedere toekomstige RFID-totaaloplossing voor in-store voorraadbeheer.

Geen verlies van winkelruimte
Omdat de !D Top geen vloerruimte vereist, is het een uiterst geschikte EAS-oplossing voor winkels met beperkte ruimte bij de ingang. De overhead lezers passen naadloos in het winkelinterieur en detecteren non-moving tags in de directe omgeving van de lezer. Dit biedt de mogelijkheid om getagde artikelen dicht bij de entree van de winkel te plaatsen.

Filtertechnologie en richtingsdetectie
De !D Top is voorzien van een geavanceerde antenne-array die op dynamische wijze diverse onafhankelijke signalen in verschillende richtingen uitzendt. Zo bepaalt de RFID-lezer of een product daadwerkelijk wordt voortbewogen of dat er sprake is van een stationaire tag. Daarnaast wordt er gedetecteerd in welke richting RFID-tags zich bewegen waardoor er op een betrouwbare manier gecontroleerd kan worden of iemand die een kledingstuk draagt de winkel verlaat of de !D Top gewoon passeert.

Optimale prestaties in een compact design
Met een afmeting van 37x37 cm is de !D Top een extreem compacte RFID-lezer die aan het plafond kan worden gemonteerd met een standaard VESA-bevestiging, zodat de entree van de winkel volledig vrij blijft. De !D Top kan stand-alone worden gebruikt als EAS-systeem op basis van RFID of als RFID-upgrade naast ieder bestaand traditioneel EAS-systeem.

###

Noot voor de redactie:
Janna Dirks
Marketing & Communicatie Nedap Retail
0544 471 904
janna.dirks@nedap.com

Lees meer
Artikelbeveiliging voor MKB-retailers

Artikelbeveiliging voor MKB-retailers

Bent u MKBer? Neem dan contact op met ons MKB team. Zij staan voor u klaar om u te adviseren en optimaal te ontzorgen.

Lees meer

Laatste nieuws

Meer nieuws

Referenties

 • "Als snelgroeiend bedrijf waren we op zoek naar een wereldwijde partner die overal dezelfde hoge kwaliteit en serviceniveaus kan bieden." Lees meer

  - Global Risk Security & Compliance Manager – Calzedonia-

 • Voor 415 Decathlon winkels in 15 landen levert Nedap hybride RF/RFID EAS-systemen ten behoeve van diefstalpreventie. Lees meer

  - Decathlon -

 • H&M heeft opnieuw voor de samenwerking met Nedap gekozen vanwege hun sterk presterende systemen en hun integrale, vooruitstrevende aanpak voor diefstalpreventie.

  - Hennes & Mauritz -

 • "Dankzij de RFID-samenwerking met Nedap kunnen we de voorraad vanuit het Distribution Centre efficiënter en nauwkeuriger aanvullen, waardoor we onze kleding in meer maten aan de klanten kunnen aanbieden." Lees meer

  - Richard Collins, COO – Tesco F&F -

Powered by HVMP Internet Marketing