U bevindt zich hier:

Home » Nieuws

Moods of Norway: RFID maakt het mogelijk 25% van de online-verkoop vanuit winkels te verwerken

img-bf2bcd709c02dc0ab96fddb81e9a28e8.png
Retailer gebruikt cloudoplossing voor de beschikbaarheid van artikelen en omnichannel-doelstellingen

Groenlo – 23 september 2015

Nedap, wereldleider op het gebied van diefstalpreventie en voorraadbeheertechnologie voor de detailhandel, heeft vandaag bekend gemaakt dat modeketen Moods of Norway nu 25% van alle online-bestellingen vanuit haar winkels kan verwerken. Dit is mogelijk dankzij de geoptimaliseerde beschikbaarheid van artikelen en een zeer nauwkeurige voorraad in de winkels, beide mogelijk gemaakt door de !D Cloud-oplossing van Nedap.

Hans Petter Hübert, Supply Chain Manager bij Moods of Norway: "Met de !D Cloud-oplossing van Nedap hebben we een nauwkeurigheid van meer dan 98% gerealiseerd in onze winkels en kunnen we onze cijfers eindelijk echt vertrouwen. We weten nu waar elk artikel zich bevindt, wat er nog op voorraad is en wat niet. Door dit inzicht kunnen we een steeds groter deel van onze online-bestellingen rechtstreeks vanuit onze winkels verwerken. Zonder RFID was dat echt onmogelijk."

RFID voor de detailhandel: cloudsoftware en handheldreaders
Medewerkers in de Moods of Norway-winkels maken elke week gebruik van de !D Hand 2, de 2e generatie RFID-handheldreader van Nedap, om de inventaris op te maken. Alle verzamelde RFID-lezingen worden via wifi verzonden naar de beveiligde cloud van de keten. Daarna worden de lezingen direct door !D Cloud vertaald naar voorraadinformatie en wordt er een lijst gegenereerd waarin de verschillen tussen de gegevens uit het ERP-systeem en de RFID-telling worden gemarkeerd. De toepassing kan ook een overzicht geven van alle artikelen die beschikbaar zijn in het magazijn, maar niet in de schappen.

"Met !D Cloud hebben we een zeer voordelige oplossing ontwikkeld die retailers helpt hun omzet te vergroten en hun omnichannel-doelstellingen te realiseren," aldus Rob Schuurman, Managing Director bij Nedap Retail. "Het enige wat je nodig hebt, zijn labels, een handheldlezer en een smartphone of tablet. RFID was nog nooit zo makkelijk."

###

Over Moods of Norway
Het hoofdkantoor van Moods of Norway is gevestigd in Stryn. Het is een Noors lifestylemerk voor heren, dames en kinderen, dat onder andere een unieke sportlijn voert. Sinds de lancering van de eerste collectie in 2003, zijn er in Noorwegen 14 brand stores geopend. De bedrijfsslogan "Happy Clothes for Happy People" komt tot uitdrukking in de vrolijke, kleurrijke ontwerpen. In 2012 en 2014 werd het merk geselecteerd als designer voor de kleding van het Noorse Olympische team in Londen en Sochi.

Ga naar www.nedap-idcloud.com voor meer informatie over de !D Cloud-oplossing.

Noot voor de redactie:
Janna Dirks
Marketing & Communications Nedap Retail
0544 471 904
janna.dirks@nedap.com

Vorige pagina

Powered by HVMP Internet Marketing