U bevindt zich hier:

Home » Nieuws

Pre-launch van 2e generatie RFID-handheldreader voor retailtoepassingen

hand.jpg
Tijdens het RFID Journal LIVE! evenement in San Diego (15-17 april 2015) presenteert Nedap zijn tweede generatie RAIN RFID-handheldreader, de !D Hand 2.

 

Groenlo, 14 april 2015

De !D Hand 2 gaat verder waar de succesvolle eerste generatie - in 2012 op de markt gebracht - ophield. De !D Hand 2 richt zich specifiek op RFID-toepassingen in de retailsector. Denk hierbij aan voorraadopnames, goederenontvangst en het programmeren van tags. Dankzij het toegenomen zendvermogen, de snellere verwerking van tags en het verbeterde antennebereik zijn de prestaties van de reader aanzienlijk toegenomen. De officiële lancering van de !D Hand 2 vindt in oktober 2015 plaats.

Eenknopsbediening
De handheldreader maakt gebruik van eenknopsbediening en kan via Bluetooth eenvoudig worden verbonden met mobiele apparaten. Zo hoeven gebruikers geen intensieve training te volgen en worden ze optimaal ondersteund door het apparaat zelf en door een dedicated app op hun mobiele toestel. Dankzij zijn eenvoud is het gebruik van RFID-toepassingen in de winkel nog gemakkelijker en beter schaalbaar geworden. Zo kan iedere winkelmedewerker direct gebruikmaken van de technologie.

Lichtgewicht ontwerp
Met een gewicht van slechts 250 gram is de !D Hand 2 een lichtgewicht RFID-handheldreader die op ergonomisch vlak optimale ondersteuning biedt. Er is voor een lichtgewicht ontwerp gekozen om ervoor te zorgen dat de polsen van de gebruikers niet overbelast raken. Dit is vooral van belang bij taken met een langere tijdsduur, zoals de voorraadopname van een gehele winkel of voorraadruimte.

Draadloos opladen
De !D Hand 2 is voorzien van draadloos opladen (Qi-technologie) met een docking station. Het docking station wordt op een vaste locatie bevestigd, zoals een tafel of muur. Zo is de !D Hand direct toegankelijk voor de medewerker die een bepaalde taak krijgt toegewezen. De winkelmedewerker hoeft enkel de !D Hand 2 te pakken en te koppelen aan zijn eigen mobiele apparaat met Bluetooth en hij kan van start gaan.

Wereldwijde RFID-oplossingen
De !D Hand 2 voorziet in de behoeften van internationale retailers dankzij de ondersteuning voor GS1 EPC Gen2 v2 en wereldwijde frequentieregulatie. Vanaf oktober 2015 biedt Nedap ook een software development kit voor iOS en Android. De !D Hand 2 maakt deel uit van het ruime aanbod van RFID-readers van Nedap. Deze zijn in al gebruik in meer dan 1.500 retailwinkels wereldwijd en worden door een hele reeks systeemintegratoren ingezet als onderdeel van full-scale RFID-oplossingen.


###

Bezoek Nedap bij stand 831 op het RFID Journal LIVE! congres in San Diego.

Noot voor de redactie:
Janna Dirks
Marketing & Communications Nedap Retail 
0544 471 904
janna.dirks@nedap.com 

Vorige pagina

Powered by HVMP Internet Marketing