U bevindt zich hier:

Home » Nieuws

Nedap introduceert RFID-cloudoplossing voor de detailhandel

News_iDCloud_600x480.jpg
Retailers realiseren een voorraadnauwkeurigheid van meer dan 98% en vergroten hun omzet zonder grote investeringen.

Tijdens de EuroCIS-beurs (die van 24 - 26 februari 2015 plaatsvindt in Düsseldorf) introduceert Nedap, wereldleider op het gebied van artikelbeveiligings- en voorraadbeheertechnologie voor de detailhandel, !D Cloud; een nieuw softwareplatform in de cloud. !D Cloud is de eerste oplossing op de markt waarmee retailers de productbeschikbaarheid in hun schappen aanzienlijk kunnen verbeteren zonder dat hiervoor grote investeringen in, of wijzigingen aan hun bestaande IT-infrastructuur nodig zijn.

Voorraadbeheer in de cloud
!D Cloud is speciaal ontwikkeld voor toepassingen in de detailhandel en stelt retailers in staat om snel de nauwkeurigheid van hun winkelvoorraad te verbeteren tot meer dan 98%. Hiervoor hoeven retailers enkel periodieke cyclustellingen uit te voeren met RFID-handlezers. Alle verzamelde RFID-lezingen worden via WiFi verzonden naar de privécloud van de retailer. Deze gegevens worden vervolgens door !D Cloud vertaald naar voorraadinformatie, waarna er een lijst wordt gegenereerd waarin de verschillen worden gemarkeerd tussen de gegevens uit het ERP-systeem van de retailer en de RFID-cyclustelling. De toepassing geeft ook een overzicht van alle items die beschikbaar zijn in het magazijn, maar niet in de schappen.

Rob Schuurman, Managing Director van Nedap Retail, legt uit: "Hoewel de RFID-technologie duidelijk grote voordelen biedt voor de beschikbaarheid van producten in de detailhandel, ervaren veel retailers de IT-vereisten en de software-integratie in de winkel als een groot obstakel. Met onze softwareoplossing in de cloud kunnen retailers direct vanaf de eerste dag profiteren van de RFID-implementatie in hun winkels."

Betere productbeschikbaarheid
Doordat retailers een beter beeld hebben van de daadwerkelijke beschikbaarheid in de schappen, kunnen zij voorraadtekorten voorkomen, wat uiteindelijk meer omzet oplevert. Lege schappen kunnen sneller worden aangevuld en de oorzaken van voorraadverschillen, door diefstal of administratieve fouten, kunnen sneller worden vastgesteld en aangepakt. De oplossing van Nedap kan niet alleen worden gebruikt voor een snelle voorraadinventarisatie, maar vormt ook een ideale basis voor een volledige RFID-uitrol om producten te volgen vanaf het moment dat ze in de winkel arriveren totdat ze de winkel verlaten.

###

Over Nedap
Nedap is een fabrikant van intelligente technologische oplossingen voor relevante vraagstukken. Voldoende voedsel voor een groeiende bevolking, schoon drinkwater over de hele wereld, slimme netwerken voor duurzame energie zijn slechts een paar voorbeelden van onderwerpen waar Nedap zich mee bezighoudt. Altijd gericht op technologie die er toe doet. Nedap is opgericht in 1929, en sinds 1947 genoteerd aan de beurs (NYSE). Met meer dan 720 medewerkers is Nedap wereldwijd actief.

Nedap helpt internationale retailers bij het permanent voorkomen van verliezen, het optimaliseren van voorraadniveaus en het vereenvoudigen van multi-store retail management. 

Media contact
Janna Dirks
Marketing & Communications Nedap Retail
0031 (0)544 471 904
0031 (0)6 54 33 79 65
janna.dirks@nedap.com
www.nedap-retail.com 

Vorige pagina

Powered by HVMP Internet Marketing