U bevindt zich hier:

Home » Nieuws

''Wolkyshop en RFID door GS1''

gs1.png

Voorraden die op papier afweken van de werkelijk beschikbare voorraad. Dat was het probleem waar de winkels en webshop van schoenenverkoper Wolkyshop mee te kampen had. Dankzij het lean & mean toepassen van RFID chips is dat opgelost, vertelt ondernemer Tom van Geemen. “Het gaat om het doel, niet om het middel.” 

 

Van Geemen orienteerde zich middels een workshop bij GS1 Duitsland waarbij zijn interesse voor RFID was gewekt. Echter zag hij ook bezwaren: ‘’Het was een hele zware oplossing. Duur en allesomvattend.'' Er zouden grote investeringen nodig zijn in hun ERP-software om iets dergelijks op te tuigen. 


Een jaar later, in 2012, stuitte hij op een alternatief. Leverancier Nedap bood een lichtere RFID-oplossing aan die niet alleen goedkoper was maar ook kleinschaliger gestart kon worden. Van Geemen besloot stap voor stap te beginnen. Eerst met een productgroep in twee winkels. Om daarna, mocht de situatie met het voorraadbeheer verbeteren, uit te breiden naar de rest van de winkels en het assortiment. “We scannen wat we in huis hebben. Die data wordt teruggekoppeld naar de database van Nedap die op basis van de barcodes van GS1 het verschil bepalen. Op basis daarvan konden we bijbestellen.”

Inmiddels heeft hij de fabrikanten die aan Wolkyshop leveren zo ver dat ze de dozen met schoenen vooraf taggen met RFID chips. Het kostte wat overredingskracht maar de voordelen bleken overtuigend, aldus Van Geemen: “Onze omzet stijgt. We hebben betere productbeschikbaarheid. Daar scoor je mee.”

U kunt het volledige artikel lezen op gs1.nl  09-04-2014 Redactie GS1
____________________________________________________________________________________

Nedap Retail Benelux denkt graag met u mee over oplossingen voor het terugdringen van uw derving en voorraad inventarisatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Vorige pagina

Powered by HVMP Internet Marketing